Naturadent - Esztétikai és lézerfogászat

Rezekció, retrográd gyökértömés

Rezekció, retrográd gyökértömés

Foggyökércsúcs gyulladás eltávolítás, gyökértömés a fog megtartásával, lézersebészeti módszerekkel, fájdalommentesen

A kisebb szuvasodás könnyedén eltávolítható, nem jár komplikációkkal, és esztétikus fogtömést követően a megfelelő szájhigiéné mellett fenntartható a fog állapota, nem szuvasodik tovább. Néhány esetben azonban, amikor a szuvasodás mélyebbre nyúlik, eléri a gyökércsatornát és az ideget, egy egyszerű lézeres fogtöméssel nem lehet megmenteni a fogat.

Ekkor gyökérkezelés szükséges. A gyökérkezelés azt jelenti, hogy az ideget eltávolítjuk, a csatornákat kitisztítjuk, majd a csatornákat betömjük. Lézeres gyökérkezelés esetén a csatornák tisztítása is lézerrel történik, mely alatt a lézerfény teljes egészében eltávolítja a fog belsejéből a lágy szöveteket és az idegeket, levarrja a hajszálereket és gondoskodik róla, hogy ne fertőződhessen be a fog a kezelés után.

Gyökérkezelés, gyökértömés, fog rezekció, gyökércsúcs eltávolítás lézerrel, kíméletesen

A hagyományos módszerek alkalmazásakor vannak esetek, amikor a gyökérkezelés nem eredményes, és a fog gyökércsúcsán góc formájú gyulladás alakul ki. Ez a későbbiekben cisztává is alakulhat, ezért a fog megmentése érdekében el kell távolítani a gyökércsúccsal együtt. Ezt a folyamatot rezekciónak nevezzük.

Lézeres rezekció esetén egy kis érzéstelenítés után kis ablakot vágunk az ínyre, amin keresztül hozzáférhetünk a gyökércsúcshoz, majd lézerrel eltávolítjuk azt. Ezekből a mozzanatokból páciensünk már semmit nem érez. A lézerfény hatékonyan vágja a szöveteket, ezért gyorsabb, mint a normál fúró, így a kezelés és a gyógyulás ideje is sokkal rövidebb.

A foggyökércsúcs gyulladás igen kellemetlen tud lenni. Eltávolítása nagyon fontos, a probléma felfedezése után minél hamarabb gyulladás mentessé kell tenni az érintett területet, a foggyökeret. Sokáig az egyetlen lehetséges megoldás az volt, hogy a fogat kihúzták, feláldozva azt, de ma már létezik egy ennél jobb, előremutatóbb megoldás is, a rezekció, vagy retrográd gyökértömés.

A rezekciós kezeléssel a fog megmenthető, megtartható, nem veszik el, nem kell kihúzni. Rendelőnkben sok esetben a lézerfogászati berendezéseinket használjunk ennél a fogmegmentő szájsebészeti beavatkozásnál.

Tudjuk, milyen a foggyökér csúcsának gyulladása, ismerjük az érzést, a problémát, szeretnénk, ha Ön minél előbb és minél kíméletesebben megszabadulhatna tőle, magunk is a lézerest kezelést választanánk, kérnénk kollégáinktól.

Miért választják pácienseink a lézeres kezelést?

 • a lézeres rezekció gyorsabb és sokkal sterilebb, mint a hagyományos fúrásos csontfeltáró kezelés
 • a beavatkozást pontosabban, biztosabban el lehet végezni
 • a lézerfény a seb széleit azonnal levarrja, kisebb kellemetlenséget, kevesebbe vérzést eredményezve
 • a seb gyógyulása a lézeres kezelés hatására sokkal gyorsabb, tisztább

Rendelőnk a legáltalánosabb kezelésektől a komolyabb, más fogászati rendelőkben nem vállalt szájsebészeti műtétekig minden fogmegmentő, minden szépségfogászati és lézerfogászati kezelésre alkalmas. Csapatunkban minden problémakörnek akár több specialistája is van, így legyen bármekkora is a probléma, Ön mindig gondos, magasan képzett és nyugodt kezekben lesz, egy nemzetközileg is elismert csapat tudásával a háttérben.

Miként történik nálunk egy rezekciós kezelés?

 • a panaszos fog gyökerét a fogíny felől felnyitjuk
 • eltávolítjuk a gyulladt szöveteket és a gyökér szükséges részét, majd nagyon megtisztítjuk a fog gyökerének helyét
 • tömőanyaggal és gyógyulást gyorsító homeopátiás anyagokkal kibéleljük a keletkezett üreget
 • visszazárjuk a megnyitott, lézerrel sterilen kezelt felületet
 • néhány rendszeres kontrollvizsgálattal ellenőrizzük a fog gyógyulásának megnyugtató folyamatát

A folyamat lényege, hogy eltávolítsuk a fájdalmat okozó gyulladást, maximálisan megtisztítsuk, antibakterizáljuk, fertőtlenítsük a gyulladt területet, megmentsük a fogat, majd gondoskodjunk róla, hogy rövid időn belül nyoma se maradjon a kezelésnek, Önnek csak gyorsan múló emléke maradjon a problémáról.

A rezekciós eljárást akkor szoktuk javasolni, ha

 • a fog gyökércsúcsa körül gyulladás, ciszta alakult ki, ami gyökértömés cseréjével biztonságosan nem gyógyítható
 • a fog gyökércsatornája valamilyen okból nem átjárható, tökéletes gyökértömés nem készíthető
 • a gyökértömés már nem lehet cserélhető, például néhány esetben a csappal ellátott, már gyökérkezelt fogak esetében

A gyökércsúcs gyulladás problémája rendelőnkben könnyen és gyorsan, szakszerűen kezelhető. Lézerfogászati eszközparkunk és tapasztalt fogorvos csapatunk tudása rendelkezésre áll Önnek is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Biolase fogászati lézerrel kezelt páciensek gyorsabban gyógyulnak, egy héttel a műtét után már alig van jele duzzanatnak.

Kezelése után segíteni, támogatni fogjuk Önt tanácsainkkal fogai állapotának megtartására, fogai és szervezete egészségének növelésére.

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk , hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, szájsebészeink és lézerfogászati specialistáink segítségét gyulladt foga, begyulladt foggyökere megmentésében. Válassza a professzionális lézeres kezelést! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 • Jelentkezzen be kezelésre!
 • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

[recaptcha]

Lap tetejére
Kedves Látogatónk!
Kérjük adja meg elérhetőségét, hogy válaszolhassunk önnek. Adatait bizalmasan kezeljük.
bezárás/close

[recaptcha]

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.