fbpx

Préskerámia, porcelán, arany és cirkon korona, híd tisztítása, ápolása

Elkészült a szép fogászati korona, mely kényelmes és rágáskor is jól funkcionál. Hogy óvjuk meg minél tovább?

Tudta, hogy a jól kivitelezett, tökéletesen rögzülő korona, mely Önnek esztétikailag is beválik, akár egész életre szólhat?

Hogyan tudja minél tovább megőrizni a fogkorona épségét, elkerülni a lepattanást, törést, vagy az alászuvasodást, elszíneződést, körülötte a fogíny megduzzadását?

Mire számíthat a korona élettartamát illetően?

A cirkon, préskerámia, porcelán, arany, és bármelyik fogpótlás épségét az előkészített fog épsége határozza meg.
A NaturaDENT rendelőjében a fogászati koronák előkészítése nagy alapossággal történik. Rendkívül lényeges, hogy az előkészített fog anatómiailag stabil legyen, azért hogy bírja a majdani terhelést.

A fog terhelhetőségét a szájban betöltött helyzete is befolyásolja.
Rendellenesen álló fogra készített fogpótlás erőteljesen lecsökkentheti a korona élettartamát.
A korona vagy híd élettartama szempontjából lényeges, hogy a rágóerő egyenletesen és a megfelelő felszínen érje. Ellenkező esetben hamarabb lepattanhat, eltörhet, azaz kevesebb ideig segít a fog védelmében.
A fog és a készülő fogpótlás védelme érdekében a legjobb fogorvosi rendelőkben először a harapási rendellenesség korrigálását végzik el, majd erre készítik el a fogpótlást.

Mivel rögzítjük az esztétikus cirkon, préskerámia, porcelán koronát?

Fogászatunkon különös figyelmet fordítunk arra, hogy minőségi anyagokkal dolgozzunk, melyeket a saját szánkban is szívesen látunk.
Az általunk fogkorona rögzítésre szánt kötőanyagok a fogszínhez hasonlók vagy átlátszók. Nem károsítja a szervezetet, az élő szövetet, sem az elkészült fogpótlást.
Nem allergizál, nem jár mellékhatásokkal.

Préskerámia korona, porcelán korona, aranykorona, cirkonkorona tisztítása, ápolása

A cirkonkorona, vagy préskerámia, porcelán korona és híd tisztítása

A hosszú életű fogkorona titka:

  1. rendszeres és alapos tisztítás:
    A napi minimum 2×2 perces alapos fogmosás mellett kiemelt szerepe van a fogselyem, interdentális fogkefe alkalmazásának. Olyan alaposan kell tisztítani, mint a saját fogakat.
  2. Féléves dentálhigiéniai és fogorvosi kontroll: a féléves kontrollvizsgálat ingyenes! A garancia rendszeres féléves kontrollvizsgálaton történő megjelenés mellett érvényes.

Cirkon híd tisztítása:

  1. Napi 2×2 perces fogmosás mellett superfloss fogselymet vagy az interdentális fogkefét ajánljuk. A superfloss vége keményített, így könnyen átfűzhető a híd alatt. A fogpótlás felszínét tisztítsa meg alaposan, mintha fogselymet használna, majd távolítsa el a superflosst.
  2. Féléves dentálhigiéniai és fogorvosi kontroll: a féléves kontrollvizsgálat ingyenes! A garancia rendszeres féléves kontrollvizsgálaton történő megjelenés mellett érvényes.

Van-e bármilyen hátránya a cirkon, préskerámia vagy porcelán korona készítésének?

A fogászati korona készítése a fog gyökerének megtartását célzó mentőakció. Gyökérkezelt fogak megmentésére gyakran alkalmazzuk.

A korona készítéséhez ép fogszövet elvételére van szükség, hiszen a fogat megfelelően, a fent felsorolt statikai elvárásoknak megfelelően, egyenletes terhelésre kell előkészíteni.

A sikeres fogkorona kialakítás a fenti ápolással és helyes harapási helyzet elérésével akár hosszú évtizedekre is megmentheti a fogat a kihúzástól.

Régebben elkészült sérült fémkerámia vagy cirkonkoronát meg lehet-e javítani?

Mivel a fog megmentését tartjuk szem előtt, ezért a régi, sérült koronákat általában cserélni javasoljuk.
A sérülés, lepattanás hátterében állhat a fentiekben leírt harapási rendellenesség, melyet orvosolni szükséges, vagy a korona alatti szuvasodás, melynek legbiztonságosabb kezeléséhez a meglévő fogpótlás eltávolítása szükséges, ezáltal biztosítható a meglévő foganyag védelme, a foghúzás elkerülése.

Fémmentes cirkon korona és híd

Porcelán azaz préskerámia korona

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Esztétikus fogpótlásához kérje nemzetközileg is elismert, magasan képzett esztétikai fogorvos csapatunk segítségét, támogatását. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.
Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

[recaptcha]


Magazin

Esztétikai fogszabályozás

Kevés embernek lesz szép, harmonikus a mosolya növekedése során. Sokaknak kisebb vagy nagyobb korrigálás szükséges nemcsak tökéletes, de esztétikus mosolyhoz és fogpozícióhoz.

Foghúzás utáni teendők: mit szabad és mit nem?

Néha sajnos a problémás fog már nem megmenthető és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, foghúzásra van szükség. Ez a szájsebészeti kezelés a modern eljárásoknak köszönhetően ma már nagyon kíméletes. Ha foghúzásra kerül a sor, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni, a foghúzás előtt és után is.

Letört fog kezelése hatékonyan

Egy letört fog igen sok kellemetlenséget okozhat. Miért törnek le a fogak, és hogyan lehet őket kezelni?

Az emberi fogazat felépítése és kapcsolódó betegségei

Fogaink megfelelő ápolásához és egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen fogaink felépítésének és az esetleges veszélyforrások ismerete.