-->

Naturadent - Esztétikai és lézerfogászat

Mérgező amalgám fogtömések cseréje

Mérgező amalgám fogtömések cseréje

Tudta, hogy az amalgám fogtömések 56% higanyt tartalmaznak, ami fokozottan rákkeltő és folyamatosan oldódva ki a fogtömésekből, mérgezi egész szervezetét?

A fogászat alapvető javaslata, hogy a szervezetet folyamatosan mérgező amalgám fogtömésektől a lehető leghamarabb szabaduljunk meg, és utána a szervezetet homeopátiás és egyéb kezelésekkel méregtelenítsük, távolítsuk el az amalgám nyomait is. Az amalgám fogtömést mindig úgy kell eltávolítani, hogy az amalgámból egy kis részecske se jusson a szervezetbe.

Hogyan mérgez az amalgám tömés?

Az amalgámban 56% higany van. Az amalgám rendkívül veszélyes méreg, mely csak gyűlik és gyűlik a szervezetben. Egyrészt az amalgám fogtömés folyamatos kopás és súrlódás (evés, fogmosás, szénsavas üdítőital fogyasztása stb.) hatására kerül a véráramba, másrészt higanygőz formájában. Az amalgám – helytelenül: amalgán – szüntelenül és észrevétlenül rakódik le a testünkben, a májban, a vesében, az agyvelőben, a csontjainkban, az endokrin mirigyekben, illetve az emésztőtraktus szakaszaiban, gyakorlatilag minden porcikánkban. Az amalgámcsere ezeket a szerveinket szabadítja fel az állandó, egyre növekvő méreganyag hatása alól.

Milyen káros hatásai lehetnek az amalgám fogtöméseknek?

 • fejfájás
 • ingerlékenység
 • bőrproblémák
 • fáradékonyság
 • ízületi fájdalmak
 • nyálkahártya-gyulladás
 • hajhullás
 • gócbetegségek, gyulladások
 • vesefunkció zavar, veseműködés elégtelenség
 • gyomor- és bélpanaszok
 • depresszió
 • impotencia
 • meddőség

Sajnálatos módon ez persze csak a jéghegy csúcsa. Egyes tanulmányok szerint az amalgám fogtömés károsíthatja a magzatot, gyermekkori betegségek okozója lehet, illetve bizonyítottan rákkeltő hatása is van.

Hogyan lehet szakszerűen eltávolítani az amalgám fogtöméseket?

Mérgező amalgám tömés cseréje esztétikai és lézerfogászaton

Az amalgámcsere folyamán javallott az amalgám fogtöméseket nem kapkodva eltávolítani, mert a mérgező amalgám évekig, akár évtizedekig is folyamatosan oldódott ki és épült be a szervezetbe, a szervezet hozzászokott a jelenlétéhez, idomult hozzá. A szervezet a mérgező, káros anyagokat folyamatosan rejtett vagy észlelhető gyulladásokkal próbálja meg kiüríteni magából, így próbálja önmagát méregteleníteni, így harcol az amalgám jelenléte ellen is.

Ügyelni kell arra, hogy az amalgám fogtöméseket ne egyszerre cseréltesse ki, az amalgámcsere ne egy időben legyen végrehajtva minden fogán,  hanem alkalmanként maximum kettőt (2!) cseréltessünk ki fogorvosunkkal fogszínű porcelán fogtömésre. Adjunk elég időt a szervezetnek, hogy az feldolgozza az „elvonást”. Az amalgám fogtömések eltávolítása járhat bizonyos elvonási tünetekkel, amelyek csak átmenetiek.

Rendelőnkben használt fogtömő anyagaink a legmagasabb fogászati elvárásoknak is megfelelnek. A világ egyetlen teljes BPA – azaz biszfenol A – mentes fogtömő anyaga, kompozitja is rendelkezésünkre áll, igényelhető, kérhető.

Szintén nagyon fontos, hogy miután kicseréltette régi amalgám fogtöméseit, a probléma még nincs tökéletesen megoldva, hiszen az évek alatt a szervezetében lerakódott mérgező anyag nem fog magától eltűnni onnan. A baj végleges, tartós megszüntetésére létezik homeopátiás és egyéb gyógymód, melyeknek használatával egy életre megszabadulhat az amalgám fogtömés által a szervezetébe jutott mérgektől.

Mit jelent a kofferdám izolálás?

Az amalgám tömés eltávolítása rendelőnkben mindig nyálrekeszben, azaz kofferdám izolálásban történik.

A kofferdám egy nagyon hasznos és fontos eszköz az amalgám tömés eltávolításakor, mert ez biztosítja, hogy a szervezetbe az eltávolítás során ne kerüljön semmi az amalgám fogtömésből. Sajnos a mai napig nagyon kevés fogorvos használja, szerencsére rendelőnkben bevett, mindennap alkalmazott eljárás.

A kofferdám izolálásban történő amalgám tömés eltávolítás lényege, hogy az amalgám fogtömést tartalmazó fogat egy gumilepedő segítségével maximálisan izoláljuk, leválasztjuk környezetétől. Így teljesen biztonságos a mérgező amalgám fogtömés eltávolítása. Az amalgám fogtömések darabkái nem érintkeznek a szájjal, nem kerülnek le a nyelőcsőbe, így megelőzhető az eltávolítás során az amalgám fogtömés véletlenszerű lenyelése!

A kofferdám izolálás használata egyszerű, az eredmény biztonságos, fájdalommentes és professzionális!

Mit nyer Ön a régi amalgám fogtöméseinek eltávolításával?

 • felszabadul a folyamatosan oldódó és mérgező higany hatása alól
 • felfedezett és lappangó gyulladásai is visszahúzódnak, megszűnnek
 • krónikus, eddig vélelmezetten más forrásból táplálkozó betegségei gyengülnek, megszűnnek
 • jelentősen csökkenti szervezetében a rák kialakulásának kockázatát
 • mosolya a fogszínű, új tömések hatására szebb lesz
 • elfelejtheti a szürke foltokat a fogaiban

Az amalgám mérgezés teljes eltávolítása után az Ön szervezete sokkal egészségesebb, gyulladásmentes, energia dús, friss és terhelhető lesz. Ennek oka, hogy fogaink és szerveink bizonyítottan kapcsolatban állnak egymással, a másik működéséről információkat, visszajelzéseket adva. Fellépése is magabiztosabbá, lendületesebbé, nyitottabbá válik.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvos kollégáink segítségét régi amalgám fogtöméseinek eltávolításában és szép, fogszínű porcelán fogtömésre való cseréjében. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak Ön és családtagjai rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 • Jelentkezzen be kezelésre!
 • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.
Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

[recaptcha]

Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

[recaptcha]

[recaptcha]

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Lap tetejére
Kedves Látogatónk!
Kérjük adja meg elérhetőségét, hogy válaszolhassunk önnek. Adatait bizalmasan kezeljük.
bezárás/close

[recaptcha]

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.