fbpx

Jobb megoldás a ragasztott műfogsornál

Teljes vagy részleges fogsor esetén is alkalmazható IMTEC MDI mini implantátum rendszer a stabilitásért, a megbízhatóságért, a problémamentességért és az Ön önfeledt nyugalmáért.

Régóta teljes kivehető műfogsora van és érzi, hogy lötyög, hamar kifordul a szájából, vagy egyre több műfogsorragasztót kell használnia ahhoz, hogy stabil maradjon?

Ön számára az IMTEC MDI mini implantátumos műfogsor rögzítés a megfelelő megoldás, melyet akár régi műfogsor esetén is alkalmazhatunk.

Miben különbözik az MDI mini implantátum a hagyományos implantátumtól?

A hagyományos implantátum átmérője 4 mm, általában egy fog pótlásakor alkalmazzuk, a tetejére korona kerül. Teljes fogatlanság esetén is kiválóan megállja a helyét, megtartja a kivehető protézist.
Azon idősebb páciensek esetében, akiknek a csontkínálata már nem megfelelő a hagyományos implantátum beültetéséhez, és csontpótlást sem szeretnének, a hagyományosnál kisebb helyen, mégis stabilan elférő mini implantátumokra gömbfejjel pattintható megoldást ajánljuk.

A mini implantátum átmérője kb. 1,8 mm.

Mini implantátum esetén is szükséges bizonyos mennyiségű csontállomány megléte, de nem akkora mennyiségű, mint amit a hagyományos implantátum megkövetel.

Az MDI mini implantátum előnyei:

  • ez a jelenlegi legköltséghatékonyabb megoldás régóta fennálló fogatlanság esetén
  • a fogsor 4-6 fix, stabil, az állcsontba épített mini implantátum alapon rögzül
  • újra magabiztosan rághat, ehet bármit, fogsora stabilan a helyén marad
  • a műfogsora nem akadályozza meg a beszédben, a nevetésben
  • műfogsorragasztó nélkül rögzített fogsora nem mozdul el, nem sérti fel az ínyét, nem emelkedik el, nem csúszik meg többé
  • egyszerűen el fogja felejteni, hogy van, annyira könnyű, kényelmes, megbízható és fix a viselése
  • szükség esetén, pl. tisztításhoz műfogsora kivehető és könnyen visszapattintható

Műfogsor rögzítés: ragasztó helyett mini implantátumos kivehető fogsor

IMTEC MDI mini implantátum rendszer – igényes és kényelmes megoldás régóta fennálló teljes fogatlanság esetén

Az IMTEC MDI mini implantátum rendszert kifejezetten azon esetekre fejlesztették ki, amikor a teljes fogatlanság miatt a csontállomány lecsökken, de a páciens szeretné a rágást és a protézis viselését problémamentesen, kényelmesen, aggodalom nélkül megélni.
Ekkor már csak a kivehető műfogsor jöhet szóba, melyre biztonságos megoldást jelent a mini implantátumon történő műfogsor rögzítés.

Alsó állcsontba 4, felső állcsontba 6 mini implantátum és kész a stabil műfogsor rögzítés

Amennyiben teljes foghiány van, összesen 10 mini implantátum beültetésével költséghatékonyan, mégis stabilan rögzíteni lehet fogsorát, mely kivehető marad.
A mini implantátumokat egy állcsont esetében is lehet alkalmazni, ekkor alsó állcsont esetén 4, felső állcsont esetében 6 mini implantátum beültetésére van szükség.

A mini implantátum beültetésének menete

Az MDI mini implantátum beültetése ugyanúgy, gondos előkészületekkel történik, mint a hagyományos implantátumé.
Fogászatunkon szájsebész végzi a beültetést, melynek előzménye a digitális panoráma röntgenfelvétel mellett a 3 dimenziós CT felvétel elkészítése és elemzése, mely alapján megtervezhető a mini implantátumok beültetése. Egy következő időpontban megtörténik a mini implantátumok beültetése és a lézeres kiegészítő kezelés.

Fogbeültetés után lézeres biostimuláció

A Naturadent Lézerfogászat rendelőjében a fogbeültetéseket lézeres biostimulációs kezelés követi. Ez azt jelenti, hogy lézer segítségével fájdalommentesen fertőtlenítjük a kezelt felületet.
A lézeres kezelés bizonyítottan szebb és gyorsabb gyógyulást nyújt, a kezelt felületen a baktériumok nem tudnak megtelepedni és ezáltal az implantátum beágyazódása probléma nélkül történhet meg.

Mi a műfogsor rögzítés folyamata?

Az állcsontba olyan titán csavarokat rögzítünk, amelyek tetején egy kis gömb van, a gömb „házikóját” pedig a már meglévő műfogsorba rögzítjük.

Az eljárás gyors és kényelmes. Az általunk használt mini titán csavar maximálisan testbarát, a szervezet gyorsan befogadja, a csontosodás során biztonságosan egybe épül a csonttal, ezáltal biztosítva a maximális komfortot és stabilitást műfogsorának.

A teljes, illetve részleges műfogsort is lehet ezzel a módszerrel hatékonyan és azonnal rögzíteni.

Régebben elkészült protézis átalakítása mini implantátumon rögzülő műfogsorrá

Régebben készült, jó állapotú, és jól funkcionáló műfogsort is lehet mini implantátumokon rögzülővé alakítani.
A fog beültetését követően kialakítjuk a fogsorban az implantátumok helyét, mely a gyógyulási idő elteltével problémamentesen használható.

Van-e VESZÉLYE, HÁTRÁNYA a mini implantátum beültetésének?

Amennyiben a szükséges előkészületeket (panoráma röntgen, 3D CT felvétel készítés és elemzés) megtesszük, a mini implantátum beültetésének nincs veszélye.
Fontos tudni, hogy ezt a kezelést annak javasoljuk, akinek a csontállománya nem teszi lehetővé a hagyományos implantátum beültetését.

Alulra 4, felülre 6 mini implantátum beültetésével és a megfelelő gyógyulási idő (3-6 hónap) betartásával kellemes, az életminőséget jelentős mértékben javító megoldás, mely a hagyományos implantátumokhoz képest lényegesen kedvezőbb áron elérhető.

IMPLANTOLÓGUS szakemberek:

Dr. Fülöp Papp Márta

Pácienseink VÉLEMÉNYE

“Évtizedes keresgélés után rátaláltam arra a fogorvosi rendelőre, ahová – számomra is meglepő módon – de szeretek járni! Ennek okait megpróbálom a következőkben összegezni: – kulturált, meghitt körülmények, a legmodernebb eszközök és alapanyagok – szakmailag kiválóan felkészült,szaktudásukat folyamatosan fejlesztő, a tudomány legújabb eredményeit ismerő és hasznosító orvosok – udvarias, segítőkész,jól felkészült ellátó személyzet – a szükséges beavatkozásokról, az alternatív lehetőségekről pontos, folyamatos és közérthető tájékoztatás – barátságos, stresszoldó hangulat, abszolút páciens-központú szolgáltatás, pontos, világszínvonalú beavatkozások.” – Lemák Ella

“Maximálisan meg vagyok elégedve, már nem félek fogorvoshoz menni. Köszönet és hála érte!”- Günther Anna

“A Fogorvosi Rendelő professzionális volta már a páciensek fogadásakor tapasztalható a recepción. Kedvező ár/minőség arányt nyújtanak a magas színvonalú szolgáltatások tükrében. Olasz állampolgárként is ajánlom ezt a Fogorvosi Rendelőt főként bizonyos komplikáltabb kezelések esetén.” – Francesco Alleva

” Egy kuponos akció keretében máshol is megnézettem a fogaim. A fogorvos ránézett a fogaimra és csak ámult-bámult, hogy milyen szépen meg lett csinálva a fogpótlásom. Így nem is erőltette az új időpont egyeztetést. Szó szerint idézem, azt mondta, hogy ” nem semmi, amit a fogorvosod ezzel a fogaddal csinált”. Akkor ott megbizonyosodtam arról, hogy a legjobb kezekben vagyok itt a NaturaDENT-nél. Köszönöm szépen! “ – Sz. Tamás

Még több vélemény pácienseinktől

 

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, szájsebész szakorvosaink segítségét műfogsora, modern, kényelmes, praktikus, új rendszerű rögzítésében Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.
Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690


Magazin

Esztétikai fogszabályozás

Kevés embernek lesz szép, harmonikus a mosolya növekedése során. Sokaknak kisebb vagy nagyobb korrigálás szükséges nemcsak tökéletes, de esztétikus mosolyhoz és fogpozícióhoz.

Foghúzás utáni teendők: mit szabad és mit nem?

Néha sajnos a problémás fog már nem megmenthető és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, foghúzásra van szükség. Ez a szájsebészeti kezelés a modern eljárásoknak köszönhetően ma már nagyon kíméletes. Ha foghúzásra kerül a sor, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni, a foghúzás előtt és után is.

Letört fog kezelése hatékonyan

Egy letört fog igen sok kellemetlenséget okozhat. Miért törnek le a fogak, és hogyan lehet őket kezelni?

Az emberi fogazat felépítése és kapcsolódó betegségei

Fogaink megfelelő ápolásához és egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen fogaink felépítésének és az esetleges veszélyforrások ismerete.