Naturadent - Esztétikai és lézerfogászat

Ínyvisszahúzódás, ínyrecesszió, fognyaki érzékenység

Ínyvisszahúzódás, ínyrecesszió, fognyaki érzékenység

Fogaink gyökerének első védelmi vonala az ínyünk. Az ínyünk fedi, takarja fogaink alsó, érzékenyebb részét és körbefogva stabilizálja a fogat. Az ínyvisszahúzódás fájdalmas fognyaki érzékenységet, ínyvérzést és ínygyulladást is okoz.

Az ínyvisszahúzódás egyre gyakoribb probléma. Ha elindul az ínyünk felfelé vagy lefelé a fogunk mentén, akkor először ugyan alig érezhető a hatása, de később számos problémát okozhat. Az ínyrecesszió hatására kialakulhat ínyérzékenység, ínyvérzés, ínygyulladás, fogágybetegség, fognyaki fájdalom, hidegre és melegre való érzékenység, fogelmozdulás, foghullás, csontsorvadás.

Az íny visszahúzódás mindezek mellett esztétikai problémákat is okoz, hiszen a fogíny íve egyre inkább eltér a természetestől, láthatóvá válik a mélyebb foggyökér, nehezebben takaríthatóak az ételmaradékok, vérző gyulladás és gennyesedés alakulhat ki. Ha nem kezeltetjük szájsebész szakorvossal időben, a megfelelő szájsebészeti beavatkozás hiányában elveszthetjük fogainkat és visszafordíthatatlan károsodást szenved fogínyünk és állcsontunk is.

Az ínyrecessziót megszüntető kezelések célja, hogy megakadályozzák a további ínylebomlást és elejét vegyék a súlyosan káros csontlebomlásnak is. Az ínysorvadás visszafordítása és megakadályozása a parodontológus fogorvos és a szájsebész fogorvos közös, együttes munkájával lehetséges.

Mitől alakulhat ki a fogíny lefutása vagy felfutása?

  • fiatal korban helytelen fogszabályozás után káros következményként jelenik meg, ha túl gyorsan és túl agresszíven történik a fogszabályozás. Ennek elkerülésére bármely korban vagyunk is, érdemes az önligirozó, lágy erőkkel ható fogszabályozást választani.
  • egy évekig végzett, helytelen, nem pontos és sok esetben túlságosan erős, agresszív, vehemens fogmosási technika következménye is lehet. Ezt elkerülendő érdemes szakavatott dentálhigiénikus segítségét kérni, dentálhigiéniai tanácsadáson részt venni, gyermekeinket elhozni egy-egy ilyen teljes körű oktatásra.
  • öröklött fogágybetegségi hajlam esetén, amire akkor van esély, ha szüleinknél, illetve szüleink családjában is jelent volt már korábban fogágybetegségre, ínygyulladásra, ínyvérzésre való hajlam, vagy konkrét probléma
  • fogak nem helyes illeszkedésekor

Milyen módon kezelhető a fogíny visszahúzódása?

Ha parodontális eredetű a probléma, akkor rendszeres fogágybetegség elleni kezelésekkel az íny gyulladása és visszahúzódása megállítható, a fogíny újra egészségessé tehető, viszont ezután szükséges az elveszett ínyszövet visszapótlása. A fogágybetegség megszüntetését, a fogágybetegség kialakulásáért felelős baktériumok és tasakok eltávolítását célzó kürettálást, mélytisztítást végezhetjük hagyományos módszerekkel, de rendelőnkben a legtöbb esetben a lézeres fogágybetegség elleni kezeléseket javasoljuk és pácienseink ezt is választják.

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk , hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

Ha már egészséges a fogíny, ha sikerült megszüntetni a fogíny gyulladását, akkor az ínyrecesszió során elveszett ínyszövetet két technikával is pótolhatjuk. Az egyik technika a koronálisan elcsúsztatott lebenyképzés, a másik a tunnel-technika. Ez utóbbinál nincs szükség lebenyképzésre, ezért ez az eljárás kedveltebb.

Fogíny visszahúzódás kezelése lézerrel a Naturadent Fogászaton

A megfelelő szájsebészeti műtét után az elvesztett íny helyére új íny kerül, a fog és a kopott fognyak pedig ismét visszakapja alapvető védelmét és pár hét leforgása alatt semmi nyoma sem lesz a beavatkozásnak. A fogíny újra szép, esztétikus, funkcionálisan teljes és egészséges.

AJÁNLJUK FIGYELMÉBE: A 10 legfontosabb dolog, hogy ne veszítse el fogait…

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha Ön is tapasztalta ínyének visszahúzódását, lefutását vagy felfutását, és szeretne újra szép, esztétikus és egészséges fogínyt, mosolyt, akkor kérje nyugodtan szájsebész fogorvosaink és parodontológus fogorvosaink segítségét az ínysorvadás kezelésében, megállításában. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak  Ön és kedves családja rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

[recaptcha]

Rólunk mondták

Lap tetejére
Kedves Látogatónk!
Kérjük adja meg elérhetőségét, hogy válaszolhassunk önnek. Adatait bizalmasan kezeljük.
bezárás/close

[recaptcha]

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.