fbpx

Fogszabályozás képekben – esetbemutatások előtte-utána

A Naturadent Fogászaton többféle fogszabályozási módszert alkalmazunk; ezek eredményessége a csúcstechnológia alkalmazása mellett a fogszabályozó fogszakorvos tapasztalatán és lelkiismeretességén alapszik.

Az esztétikus és valóban tartós eredményhez a páciens együttműködése is szükséges: elszántság nélkül önmagában a technológia és a fogszakorvos szakértelme nem segít.

Azért, hogy pácienseinket motiváljuk a szebb mosoly, egészségesebb harapás elérése felé, összegyűjtöttünk néhány fogszabályozás esetet, amelyeket bemutatunk képekben, előtte-utána fotókkal.

1.eset:

Enyhén hátradőlt nagymetsző fogak, erőteljesen kifelé álló kismetsző fogak és mélyharapás és keresztharapás kezelése önligírozó porcelán fogszabályozóval és sebészeti felsőállcsont tágítással

A kezelés célja a fogívek harmonizálása volt, a torlódások és a mélyharapás megszüntetése és a szép mosoly kialakítása.

A fogászati probléma megoldására az felső állcsontműtétet és önligírozó porcelán fogszabályozó készüléket javasoltuk, mellyel minden felmerülő problémát megoldottunk, így páciensünk elégedetten távozott a rendelőből.

A tökéletes mosoly kialakításának utolsó lépése a mosolytervezéssel kialakított esztétikus kerámia héjak felhelyezése, ez még hátra van a munkafolyamatból. A végleges eredményről szintén beszámolunk majd!

Alkalmazott fogszabályozó kezelés: Felső állcsont tágítása műtéti segítséggel és fogszabályozás önligírozó porcelán készülékkel

 

2. eset:

Előredőlt és réses frontfogak és a nagymetsző fogak tág fogközének megfelelő helyzetbe segítése önligírozó, esztétikus porcelán fogszabályozóval

Fogszabályozás esetbemutatások előtte-utána képekben

Negyvenes, szép fehér fogakkal rendelkező páciensünk szerette volna mosolyát megszépíteni és harapását szabályossá változtatni. Az önligírozó porcelán fogszabályozó az ő problémáján is segített, mindössze a fogszakorvos szakértelmére, empátiájára és a páciens kitartására volt szükség.

Alkalmazott fogszabályozó kezelés: Önligírozó porcelán fogszabályozás

3. eset:

Bal felső szemfog ívbe állítása, ideális harapás kialakítása, középvonal beállítása önligírozó porcelán fogszabályzó segítségével

Fogszabályozás esetbemutatások előtte-utána képekben

Tizenhat esztendős páciensünk felső fogíve a fogak méretéhez képest kicsi volt, emiatt a bal felső szemfog számára nem jutott hely. A szűkület miatt a harapás sem volt megfelelő, valamint az alsó állcsont az ideálisnál hátrébb helyezkedett el.

Az eltérésnek hosszú távon negatív következményei lettek volna.

Az eltérések helyreállítására hyrax tágító, majd önligírozó porcelán fogszabályozó készülék segítségét vette igénybe a fogszabályozó fogszakorvos.
A kezelés során sikeresen megtörtént a fogívek harmonizálása, a középvonal rendezése, így szép mosolyt sikerült kialakítani.

Alkalmazott fogszabályozó kezelés: Felső állcsont tágítása hyrax tágítóval, fogszabályozás önligírozó porcelán készülékkel

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Ha Önnek is szüksége lenne fogszabályozó kezelésre, keressen fel bennünket! Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak  Ön és kedves családja rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.


Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690


Magazin

Esztétikai fogszabályozás

Kevés embernek lesz szép, harmonikus a mosolya növekedése során. Sokaknak kisebb vagy nagyobb korrigálás szükséges nemcsak tökéletes, de esztétikus mosolyhoz és fogpozícióhoz.

Foghúzás utáni teendők: mit szabad és mit nem?

Néha sajnos a problémás fog már nem megmenthető és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, foghúzásra van szükség. Ez a szájsebészeti kezelés a modern eljárásoknak köszönhetően ma már nagyon kíméletes. Ha foghúzásra kerül a sor, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni, a foghúzás előtt és után is.

Letört fog kezelése hatékonyan

Egy letört fog igen sok kellemetlenséget okozhat. Miért törnek le a fogak, és hogyan lehet őket kezelni?

Az emberi fogazat felépítése és kapcsolódó betegségei

Fogaink megfelelő ápolásához és egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen fogaink felépítésének és az esetleges veszélyforrások ismerete.