fbpx

Fogkő eltávolítás, depurálás

A fogkő a vízkőhöz hasonló anyag, amely megtapad a fog és az íny találkozásánál. Rendszeres depurálással, a fogkő eltávolításával hosszú évekig megőrizhetjük fogaink egészségét.

A fogkő kialakulása természetes, jelenkori életmódunkból adódó folyamat következménye. A fogkő a vízkőhöz hasonló anyag, amely megtapad a fog és az íny találkozásánál és ha nem gondoskodunk legalább félévente az eltávolításáról, akkor ínygyulladást, fogágybetegséget, kellemetlen leheletet, fogszuvasodást és fogaink elvesztését is okozhatja.

Milyen betegségeket előzhet meg a rendszeres fogkő eltávolítás?

Szeretnénk, ha Ön is elkerülné ezeket a kellemetlenségeket. Ezért célszerű rendszeresen, napi 3 alkalommal alaposan fogat mosnia és félévente ellátogatnia dentálhigiénikusunkhoz az aktuális fogkő eltávolítás elvégzésére.

Fogkő eltávolítás, fogpolírozás Budapesten, Naturadent Fogászat

Hogyan ellenőrizheti most fogköve jelenlegi állapotát?

  • Gondolja át, mikor volt utoljára fogkő eltávolításon. Ha 6 hónapnál régebben, akkor már egész biztosan aktuális, érdemes felkeresni dentálhigiénikusunkat.
  • Vizsgálja meg életmódját. Ha rendszeresen dohányzik, sokat fogyaszt tejtermékeket, vagy naponta csak 1-2 alkalommal mos fogat, akkor az átlag 6 hónap Önnél jóval rövidebb is lehet.
  • Húzza végig nyelvét kívül és belül is foga és ínye találkozásánál. Ha akadálymentesen, selymesen siklik, akkor még nincs probléma. Ha viszont finom, vagy erősebb barázdákat, érdességeket érzékel, akkor Önnek fogköve van, esedékessé vált a fogkő eltávolítás.

Ha nyelve segítségével fogkövet talált, vagy életmódjából adódóan nagyobb Önnél a fogkő kialakulásának kockázata, esetleg valamilyen okból kifolyólag 6 hónapnál régebben járt dentálhigiénikusnál, akkor javasoljuk, hogy keresse fel rendelőnket, kérje dentálhigiénikusaink segítségét. E rövid kezeléssel további hosszú évekre biztosíthatja fogai egészségét.

> Ismerje meg dentálhigiénikus csapatunk tagjait

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink, dentálhigiénikusaink segítségét fogköve eltávolításában, fogkőleszedésben, fogínye felszabadításában, fogai megtisztításában. Válassza a homokfúvásos fogkő eltávolítást, amellyel fogai még selymesebben, még tisztábban csillognak majd.

Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön és gyermek rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.


Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690


Magazin

Esztétikai fogszabályozás

Kevés embernek lesz szép, harmonikus a mosolya növekedése során. Sokaknak kisebb vagy nagyobb korrigálás szükséges nemcsak tökéletes, de esztétikus mosolyhoz és fogpozícióhoz.

Foghúzás utáni teendők: mit szabad és mit nem?

Néha sajnos a problémás fog már nem megmenthető és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, foghúzásra van szükség. Ez a szájsebészeti kezelés a modern eljárásoknak köszönhetően ma már nagyon kíméletes. Ha foghúzásra kerül a sor, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni, a foghúzás előtt és után is.

Letört fog kezelése hatékonyan

Egy letört fog igen sok kellemetlenséget okozhat. Miért törnek le a fogak, és hogyan lehet őket kezelni?

Az emberi fogazat felépítése és kapcsolódó betegségei

Fogaink megfelelő ápolásához és egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen fogaink felépítésének és az esetleges veszélyforrások ismerete.