fbpx

Éjszakai fogszabályzó akár felnőtteknek is

Egyszerű fogszabályozási esetekben, kisebb torlódások esetén, valamint fegyelmezett viseléssel hasznos lehet felnőttkorban is a kivehető fogszabályozó.

Amikor elhatározzuk, hogy belevágunk a fogszabályozásba, a lehetséges fogszabályzó típusok között kutatva hamar rátalálunk a kivehető fogszabályozóra. Felnőttként csábítóan hangzik a kivehető kivitel, azonban érdemes tisztán látni a kivehető, éjszakai fogszabályzó alkalmazási lehetőségei és a betartandó viselési idejével kapcsolatban is.

A kivehető fogszabályozó készülék az esetek többségében NEM CSUPÁN éjszakai viselésre szolgál

Gyermekeknél és felnőtteknél is érvényes a biológiai elv, mely szerint akkor, amikor nyomást gyakorolunk a fogra és a csontozatra, megfelelő időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a változás megtörténjen, minden fogát megfelelően korrigáljuk. Vagyis fogszabályozás esetén ahhoz, hogy a csont átépüljön.

Ezért az “éjszakai fogszabályzó” megnevezése félrevezető lehet, mivel a fogszabályozó fogszakorvos általában 12-14 órás viselési időt ír elő a megfelelő hatás elérése érdekében.

Kivehető éjszakai fogszabályzó felnőtteknek – Kérdések és válaszok: Naturadent Budapest

Milyen esetekben választható felnőttek számára a kivehető, éjszakai fogszabályzó?

Felnőttkorban korlátozottak a kezelési lehetőségek, ha fogszabályozó készülékekről van szó.

Ezért a kivehető készüléket általában kisebb esztétikai korrigálásra és speciális esetekben alkalmazzuk: például az alsó vagy felső állkapocs fogainak minimális torlódása esetén.

A készülék kivehető jellegénél fogva a kezelés sikerében fontos tényező a páciens partneri hozzáállása: a fegyelmezett, napi rendszeres és ezen belül egyben a fogszabályozó szakorvos által előírt viselési idő betartása.

A kivehető fogszabályozó helyett lehetőség van belső, nyelv felől rögzített, vagy lágy erőkkel működő, azaz önligírozó, fix fogszabályozó választására is.

Mennyi ideig kell hordanom a kivehető fogszabályzót?

A fent leírt szűk alkalmazási terület miatt a kivehető fogszabályozóval történő kezelési időtartam gyorsnak mondható: a kezelt probléma és a páciens csontozatának reagálásának függvényében fél-egy év általában elegendő.

Fogszabályozó fogszakorvosok a Naturadent Fogászaton:

Dr. Kovács Sarolta fogszabályozó szakorvos

Dr. Olcsváry Borbála fogszabályozó szakorvos

Olvasson még többet a fogszabályozásról:

Fogszabályozás felnőttkorban – még nem túl késő?

Kivehető éjszakai fogszabályozó gyerekeknek

Fogszabályozás képekben – esetbemutatások előtte-utána

Mikro implantátum – a hasznos segítő

Fémmentes fogszabályozás

Lágy erőkkel ható fogszabályozás

Belső, nyelv felől rögzített fogszabályozó

Állkapocs izületi problémák kezelése

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogszabályozó szakorvosunk segítségét harmonikus mosolya megvalósításában. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse ki, köszönjük.
Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690


Magazin

Esztétikai fogszabályozás

Kevés embernek lesz szép, harmonikus a mosolya növekedése során. Sokaknak kisebb vagy nagyobb korrigálás szükséges nemcsak tökéletes, de esztétikus mosolyhoz és fogpozícióhoz.

Foghúzás utáni teendők: mit szabad és mit nem?

Néha sajnos a problémás fog már nem megmenthető és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, foghúzásra van szükség. Ez a szájsebészeti kezelés a modern eljárásoknak köszönhetően ma már nagyon kíméletes. Ha foghúzásra kerül a sor, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni, a foghúzás előtt és után is.

Letört fog kezelése hatékonyan

Egy letört fog igen sok kellemetlenséget okozhat. Miért törnek le a fogak, és hogyan lehet őket kezelni?

Az emberi fogazat felépítése és kapcsolódó betegségei

Fogaink megfelelő ápolásához és egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen fogaink felépítésének és az esetleges veszélyforrások ismerete.