fbpx

Digitális panoráma röntgen

A korrekt fogászati állapot meghatározásának elengedhetetlen kelléke a legmodernebb, legpontosabb képet adó digitális panoráma röntgenfelvétel.

A NaturaDENT Fogászaton a fogászati állapotfelmérés, szájvizsgálat, konzultáció része a digitális panoráma röntgen felvétel készítése, mely fájdalommentes, és néhány másodpercet vesz igénybe.

A panoráma röntgenfelvétel készítése minimális sugárterheléssel jár, kisgyermekek esetén is biztonságosan használható.

Miben segít a Önnek és a fogorvosnak a digitális panoráma röntgen?

A szájban lévő, szemmel nem látható, takarásban lévő, vagy a fog gyökerénél lévő elváltozásokat, gócokat, gyulladást, nagyobb szuvasságokat, a ki nem bújt fogakat mutatja meg nekünk a digitális panoráma röntgen.

A fogorvos nagy segítségére van a kezelési terv összeállításában, a páciens részére adott pontos diagnózis felállításában.

Páciensünk számára is érdekes látni fogai és azok gyökerének helyzetét, a panoráma röntgenfelvétel segítségével tapasztalataink alapján sokkal könnyebben értik meg a szükséges kezeléseket, melyek akár szabad szemmel egészségesnek tűnő fogakat érintenek.

Digitális panoráma röntgen: pontos fogászati állapotfelmérés

Panoráma röntgenfelvétel készítésekor mit teszünk az Ön biztonságáért?

Páciensünk és kollégáink védelme a legfontosabb a számunkra. Ezért olyan röntgengépet választottunk, melynek sugárterhelése a lehető legcsekélyebb. A kezelés előtt a váróban helyet foglaló páciensek és várandós kollégáink védelméről ólombevonatú falak gondoskodnak.

A panoráma röntgenfelvétel készítés idejére ólomköpennyel védjük a páciens szervezetét a röntgensugaraktól, így megduplázzuk a biztonságot.

Viselhetek-e ékszert, órát, nyakláncot panoráma röntgen készítésekor?

A panoráma röntgen készítésekor megkérjük páciensünket, hogy néhány másodperc erejéig vegye le a következőket:

  • nyaklánc
  • fülbevaló
  • piercing (ha lehetséges)
  • hajgumi, ha fémet tartalmaz
  • fém hajcsat, hajpánt

Digitális panoráma röntgen: pontos fogászati állapotfelmérés

Ki készíti el a röntgenfelvételt?

Az állapotfelmérés előtt készítjük el, minden esetben olyan kolléga vezetésével, aki bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyamon sikeres vizsgát tett.

Így amennyiben bármilyen kérdése merül fel a röntgen készítése során, hozzá bizalommal fordulhat!

Várandósság ideje alatt készítünk digitális panoráma röntgenfelvételt?

Nem, mivel ekkor a magzat biztonságos fejlődése a legfontosabb szempont. Emiatt kérjük, minden esetben jelezze, ha gyermeket vár.

Bizonyos fogászati kezeléseket azonban biztonságosan végezhetünk a várandósság ideje alatt is – például dentálhigiéniai kezeléseket, esztétikus töméseket, gyökérkezelést, melyre egyéb műszereket alkalmazunk. Ezen kezelésekről bővebben a kismamák fogászati kezelései menüpont alatt olvashat.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje fogorvosaink segítségét harmonikus mosolya megvalósításában. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse ki, köszönjük.


Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690


Magazin

Esztétikai fogszabályozás

Kevés embernek lesz szép, harmonikus a mosolya növekedése során. Sokaknak kisebb vagy nagyobb korrigálás szükséges nemcsak tökéletes, de esztétikus mosolyhoz és fogpozícióhoz.

Foghúzás utáni teendők: mit szabad és mit nem?

Néha sajnos a problémás fog már nem megmenthető és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, foghúzásra van szükség. Ez a szájsebészeti kezelés a modern eljárásoknak köszönhetően ma már nagyon kíméletes. Ha foghúzásra kerül a sor, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni, a foghúzás előtt és után is.

Letört fog kezelése hatékonyan

Egy letört fog igen sok kellemetlenséget okozhat. Miért törnek le a fogak, és hogyan lehet őket kezelni?

Az emberi fogazat felépítése és kapcsolódó betegségei

Fogaink megfelelő ápolásához és egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen fogaink felépítésének és az esetleges veszélyforrások ismerete.