Naturadent - Esztétikai és lézerfogászat

Dentálhigiéniai tanácsadás

Dentálhigiéniai tanácsadás

A professzionális és rendszeres segítség hozzájárul fogaink egészségének megőrzéséhez

Ahhoz, hogy az Ön fogai sokáig egészségesek maradjanak, fontos, hogy megfelelően tisztítsa és ápolja őket. A lerakódott plakkréteg vagy a kialakult fogkő melegágya a különböző baktériumoknak, melyek  elszaporodásával ínybetegség, fogágybetegség alakulhat ki. Hogy ez ne történhessen meg, fontos a jól, szakszerűen ápolt dentálhigiénia és a fogkő rendszeres, szakszerű eltávolítása.

Ebben segítenek Önnek a dentálhigiéniai tanácsadás!

Fogkő eltávolítás, dentálhigiéniai tanácsadás Budapesten

Dentálhigiénikusaink aktív, együttműködő, fontos részei a Naturadent csapatának. Egyszerre nyújtanak asszisztensi segítséget fogorvosaink mellett és végzik a kifejezetten dentálhigiéniai problémák kezelését, és a szakszerű fogápolási tanácsadást.

Dentálhigiénikusaink feladata, hogy

A helyes fogápolási technikák, a helyes fogkefe, fogselyem és fogköztisztító használatának elsajátításával és a rendszeres, szakszerű fogkő eltávolítással fogaink nagyon sokáig épek maradnak és különböző szervi betegségeknek is elejét vehetjük (gócbetegségek, szívbetegségek, stb.).

Szemezgetések dentálhigiénikusaink tanácsaiból

Fogmosás elektromos fogkefével

Elektromos fogkefével a fogmosás megfelelő időtartama 2-4 perc, ennél talán csak a rendszeressége – naponta 2-szer – fontosabb. Tartsuk az elektromos fogkefe fejét a fogakon lazán, inkább csak masszírozzuk a fogakat, semmiképp se dörzsöljük, ne sikáljuk!

Vezessük a fogkefét lassan egyik fogról a másikra, kövessük az ínyszél görbületét és a fogak körvonalát. Ne felejtsünk ki egyetlen területet sem, a fogak belső- és rágófelületét, valamint hátsó oldalát sem! Ne nyomjuk rá túlságosan a fejét, hagyjuk, hogy a fogkefe dolgozzon helyettünk!

Rendelőnk által ajánlott elektromos fogkefe: a Philips Sonicare. 

Fogmosás hagyományos fogkefével

A fogmosás megfelelő időtartama 4-6 perc, ennél talán csak a rendszeressége – naponta 2-szer – fontosabb. Tartsuk a fogkefét lazán, inkább csak masszírozzuk a fogakat, ne dörzsöljük, sikáljuk!

A külső felszín:

Körkörös tisztítás: A fogak külső felszínén alkalmazható eljárás. Fontos, hogy ne csak a fogakat, hanem az ínyt is masszírozzuk a fogkefével, így az ínyszélről is biztosan el tudjuk tüntetni a lepedéket.

A belső felszín:

Sepregető mozgás: A fogak belső felszínének tisztítási módja. A fogkefét az őrlőfogak területén helyezzük az ínyszélre, innen indítsuk a sepregető mozgást a fog rágófelszíne felé. Függőleges tisztítással a metszőfogak és a szemfogak (elülső 6 fog) belső felszínét mossuk. A fogkefe mozgási iránya ekkor az ínytől a rágó élig tart.

A rágófelszín:

Körkörös vagy sikáló mozgással tisztítsuk az őrlőfogak rágófelszínét, de ne feledjük: nem az erő számít. Ne nyomjuk rá fogainkra túl erősen a fogkefét.

Szabad fogfelszínek:

Ne feledkezzünk meg az utolsó fog szabad (foggal már nem érintkező) hátsó felszínéről sem, sőt ha foghiányunk van, a hiány melletti két szomszédos felszín is szabad fogfelszínnek minősül, ezeket is tisztítani kell.

Fogkő eltávolítás, dentálhigiéniai tanácsadás Budapesten

Fogkő eltávolítás, depurálás

A fogkő okozta fogágy-betegség: népbetegség. Eleinte nem tűnik komoly problémának, mégis akár a fogak korai elvesztéséhez is vezethet. Előzze meg a nagyobb bajt, és a fogkő eltávolítása mellett kezeltesse idejében a fogágy betegséget is. A fogkő megelőzésének egyik legjobb módszere a megfelelő, szakszerűen ápolt, tartós dentálhigiénia.

A fogkő a fogakon maradt lepedékből jön létre hosszabb-rövidebb idő elteltével. Azért kell eltávolítani, mert kitűnő táptalajt biztosít azoknak a baktériumoknak, amelyek a fogínyvérzés és a fogágybetegségek kialakulásáért felelősek. Megelőzhetjük a fogak kilazulását, az amúgy egészséges, nem szuvas fogak idő előtti elvesztését.

A fogkő eltávolításával, a depurálással a fogak fogkő okozta elszíneződését és a kellemetlen szájszagot is megszüntetjük.

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk , hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és fájdalommentesen történhessenek meg.

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Fogköve eltávolításában, fogai fehérítésében kérje dentálhigiénikus kolléganőink segítségét. Csapatunk tapasztalt, felkészült és gondos tagjai örömmel állnak rendelkezésére, fogai depurálására szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.
Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Lap tetejére
Kedves Látogatónk!
Kérjük adja meg elérhetőségét, hogy válaszolhassunk önnek. Adatait bizalmasan kezeljük.
bezárás/close

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.