Naturadent - Esztétikai és lézerfogászat

Begyulladt fog megmentése – gyökérkezelés

Begyulladt fog megmentése – gyökérkezelés

Ha gyulladásba kerül a foggyökér, a fog megmentése érdekében el kell távolítani a gyulladt szövetet, amit ma már lézeres kezelésekkel végzünk

A gyökérkezelés fogmegmentő kezelés. A foggyökér gyulladásának megszüntetésére 2 megoldás van: vagy gyorsan és fájdalommentes foghúzással eltávolításra kerül a problémás fog, vagy csak a gyulladt fogbelsőt távolítjuk el, megmentve ezzel a fogat.

Gyökérkezelés a gyulladt fog megmentéséért

Gyulladás esetén miért jobb a gyökérkezelés?

  • mert megmarad a foga
  • mert gondos ápolással még hosszú évekig fix és megbízható marad a foga
  • mert gyorsan megszüntethető a fogban lüktető fájdalom
  • mert lézeres gyökérkezeléssel maximálisan sterilen problémamentessé lehet varázsolni a fogat

A hagyományos gyökérkezelések alkalmazásakor 4-6 % az esélye annak, hogy a kezelés sikertelen lesz. Ez viszonylag magas arány. Ha egy gyökértömés nem megfelelő, akkor a fogat további kezeléseknek kell alávetni, rosszabb esetben el kell távolítani, és implantátumra van szükség. A technológia fejlődésének hála a lézeres gyökérkezelés kiemelkedő eredményeket mutat.

Gyökérkezelés Budapesten a gyulladt foggyökér megmentéséért

A legjobb technikákat használjuk a sikeres kezelés érdekében

A gyökérkezelés rendelőnkben a legújabb technológiával történik.

Olvasson tovább a lézeres gyökérkezelésről!

A VDW GOLD apex locator egy elektromos gyökércsatorna-hossz meghatározó készülék. A sikeres gyökérkezelés alapja, hogy ismerjük a gyökér pontos hosszát. Ellenkező esetben a tömés rövid vagy hosszú lehet, aminek következtében kialakul a gócbetegség. A gyökérben elszaporodó baktériumok leterhelik az immunrendszert, foltos hajhullást, bőrbetegséget, szív és érrendszeri problémákat, vesebetegséget okozhatnak.

A gyökérkezelő eszköz elektromos módon, káros röntgensugárzás nélkül képes a gyökér pontos feltérképezésére. A művelet után a legfejlettebb és legújabb Biolase lézerfogászati berendezésekkel tisztítjuk meg a fog belsejét.

Hogyan zajlik a lézerfogászati gyökérkezelés?

A Biolase Waterlase iPlus-szal végzett gyökérkezelés folyamata hasonlít a lézeres fogtöméshez, azt leszámítva, hogy az üreg elkészültekor egy hosszabb végződés kerül a lézer fejre, mely eléri a gyökércsatornát, és eltávolítja a pulpa anyagot. Az intenzív fény párhuzamos sugarai tisztítják a csatornákat.

A lézeres kezelés 100%-osan sterilizál, “elolvasztja” a baktériumokat, és hatékonyabban tisztítja a csatornát, mint a hagyományos eljárás.

A lézeres gyökérkezelés kevesebb időt vesz igénye, így Önnek is kevesebb időt kell nálunk töltenie, valamit a lézer fertőtlenítő hatásának köszönhetően a csatornák hatékonyabban tisztíthatóak, ezért sok esetben nincs szükség annyi kontrollra, mint a hagyományos gyökérkezeléskor. Az új módszernek hála a gyógyulási folyamat is lerövidül.

Olvasson tovább a lézeres gyökérkezelésről!

Lézeres kezeléseink nem terjednek ki a fogba korábban elhelyezett tömőanyagok eltávolítására, továbbá a lézeres kezelések alkalmával bizonyos esetekben szükség van az érzéstelenítő injekció használatára. A lézeres fogászati kezelések különböző előnyei az adott kezelések során különböző mértékben jelentkeznek. Célunk, hogy pácienseink kezelései a lehető legnagyobb nyugalomban és kíméletesen történhessenek meg.

Velünk gyorsan és maximális sikerrel szüntetheti meg fogfájdalmát!

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje kolléganőink segítségét, csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak Ön és családtagjai rendelkezésére szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

  • Jelentkezzen be kezelésre!
  • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

[recaptcha]

Lap tetejére
Kedves Látogatónk!
Kérjük adja meg elérhetőségét, hogy válaszolhassunk önnek. Adatait bizalmasan kezeljük.
bezárás/close

[recaptcha]

Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.