fbpx

Altatásos fogászat vélemények és eljárások

Célunk az, hogy Ön ne félelemmel vágjon bele a fogászati kezelésekbe.

Vannak azonban olyan páciensek, akik egyéb panaszok, pl. pánikbetegség, vagy erős hányinger hajlam miatt az altatásos fogászat mellett döntenek.

Rendelőnk célja, hogy a páciensek igényeit szem előtt tartva, a lehető legmegfelelőbb kezeléseket alkalmazzuk. A fogorvosok az altatás ideje alatt lényegesen több munkát tudnak elvégezni egy-egy páciensnél, mint a hagyományos érzéstelenítési eljárások alkalmazásakor. Akinek már a fogorvosi szék gondolatától is negatív érzései támadnak, annak különösen ajánlott cikk következik. Lássuk tehát, mik rendelőnkben az altatásos fogászatról a vélemények és mit lehet róla tudni!

Tudjon meg mindent az altatásos fogászatról!

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy a lézerfogászat, a fájdalommentes érzéstelenítés és a legmodernebb eszközök alkalmazása mellett is az altatást választja, abban az esetben javasoljuk a narkózisban történő altatás részletesebb tanulmányozását.

Mely kezelések esetében alkalmazható az altatásos fogászat?

Nagyobb szájsebészeti beavatkozások esetén, melyek időtartama is indokolja az altatásban történő kezelést. Akár fogeltávolítás során is végezhetjük, de csak több fog, például 4 bölcsességfog eltávolítása esetén, ilyenkor mindenképpen jobb megoldásnak bizonyul, mint a helyi érzéstelenítés.

Az altatás előtti és utáni teendők, az altatás menete

Altatásos érzéstelenítéskor vénásan és belélegeztetve adott gyógyszerekkel néhány perc alatt egy alváshoz hasonló állapotba kerül, aminek köszönhetően Ön semmilyen kellemetlen eseményt, fájdalmat nem él meg.

A megbeszélt beavatkozás előtt 6 órával étkezni már nem szabad, inni pedig 3 órával a beavatkozás előtt.

Amennyiben rendszeresen szed gyógyszereket, azokat az aneszteziológus orvos utasításainak megfelelően kell bevennie, erről személyre szabottan előzetes tájékoztatást nyújtunk.

Az altató orvos átnézi az előzetes vizsgálat leleteit és egy fizikális vizsgálatot követően, valamint az Ön kérdéseinek megválaszolása után kezdődhet az altatás.

Az altatást minden esetben aneszteziológus szakorvos és aneszteziológus szakasszisztens végzi.

A vénásan adott fájdalomcsillapító gyógyszereknek köszönhetően egy kis álmosságon kívül semmilyen kellemetlensége nem lesz. A teljes beavatkozást követően ellenőrző monitorozás mellett annyi időt tölt a teljes ébredésig, amíg az elengedési protokoll összes paraméterének eleget nem tesz. Az altatásos fogászat előnye, hogy páciensünk nem emlékszik semmire a kezelésből, nem lesznek kellemetlen emlékei.

Mikor nem végezhető altatásban kezelés?

Bizonyos általános betegségek esetén, melyeket az aneszteziológus kizáró okokként jelöl meg.
Ezt egy előzetes konzultáció keretein belül, az Ön anamnézisének felállításával tudjuk kideríteni.

Lehetnek-e káros mellékhatásai az altatásnak?

Az altatást szakképzett aneszteziológus, vagyis altatóorvos végzi, azonban lehetnek mellékhatásai, melyek a mai korszerű eszközök alkalmazása mellett nagyon ritkán fordulnak elő. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy altatásban kívánja igénybe venni a fogászati kezelést, a mellékhatásokról és esetleges szövődményekről a kezelést megelőzően írásbeli tájékoztatást nyújtunk.

Az altatásra mindenki másképp reagál: vannak, akik könnyen ébrednek és nincsenek kellemetlen tünetei, míg mások zavarosan, nyugtalanul vagy hányingerrel térnek magukhoz a beavatkozás után. Ha máskor is műtötték már, valószínűleg ugyanúgy fog ébredni a műtétből, mint az előző altatás alkalmával.

Az altatásban történő fogászati kezeléshez megelőző vizsgálatok elvégzése szükséges.

További kérdése merült fel az altatással kapcsolatban? Vegye fel velünk a kapcsolatot, érdeklődjön a kezelés részleteiről!

Magazin

A fogérzékenység okai és kezelése

A fogérzékenység a magyar lakosság mintegy felét érintő mindennapi probléma. A hideg, meleg, savas ételek és italok fogyasztásakor fellépő éles, szúró fájdalom azonban megelőzhető, megfelelő eljárással pedig kezelhető probléma.

Lézerek alkalmazása az implantátumok körüli gyulladás kezelésében

Ha fogpótláson gondolkodik, és már elkezdett információt gyűjteni az eljárásról, biztosan találkozott már a peri implantitis kifejezéssel.

Mikroszkóp

Akár csak a világ számos területén, a fogászatban is napról-napra jelennek meg új, modernebb eszközök és eljárások, amellyel a hagyományos kezelések hatékonyabban végezhetőek el.

Különbség az egyes lézerek között

A lézerfogászat egyre divatosabb fogalom, egy teljesen új világ, mely olyan lehetőségeket kínál a fogászati kezelések elvégzésére, melybe sokáig belegondolni sem mertünk.