fbpx

A 10 legfontosabb dolog, hogy ne veszítse el fogait

Folyamatosan gyulladt, vérzik, visszahúzódott a fogínye? Fogágybetegsége, fogínysorvadása van?

Nagyon sok helyről hallja a figyelmeztetést, hogy a fogágybetegség népbetegség, mely akár a gyermekekre is átörökíthető?

Mit tegyen, ha már kialakult a fogínygyulladás, fogínysorvadás, fogágybetegség?

Fogágybetegség. Mit érdemes tudni erről a rettegett betegségről, mely mozgó, majd kihulló fogakhoz, fájdalmas rágáshoz, takargatott mosolyhoz, kellemetlen lehelethez vezethet?

Olvassa el az alábbi 10 dolgot, mely segítségével sokkal többet tudhat meg a fenti tünetekről és kezelésükről!

 1. A fogágybetegség kialakulását káros baktériumok okozzák, melyek megtapadnak a fogak felszínén, károsítják a fogínyt és a csontot.
  Nem kielégítő szájhigiénia, és a kialakulását elősegítő szokások, pl. dohányzás, vagy örökletes tényezők miatt szaporodnak el a szájüregben.
  Súlyos esetben a baktériumok nem csak a szájban, hanem szervezetünk egyéb részeiben is elszaporodhatnak, ezáltal szervi megbetegedést, koraszülést, tüdőbetegségeket, de akár szívinfarktust is okozhatnak.
  Fogágybetegség, fogínygyulladás gyógyítása lézerfogászaton
 2. Mivel többféle, szájüregben is megélő baktérium típusok léteznek, ezért annak megállapítására, hogy az Ön szájüregében pontosan melyik típusú baktériumok és milyen arányban találhatók meg, a leggondosabb fogászatokon a kezelés előtt mikrobiológiai vizsgálat elvégzését rendelik el.
 3. Korábban a baktériumok elpusztítására a fogászati kezeléseket antibiotikummal egészítették ki. Azonban az antibiotikumos kezelés az egész szervezetet megterheli, sőt nem kívánatos mellékhatásokhoz vezethet, mint pl. a bélflóra egyensúlyának felborulása, emésztőszervi problémák, allergia stb.
 4. A fogak fogíny alatti területének manuális megtisztítására súlyos esetekben szájsebészeti kezelést – nyitott kürettet alkalmaznak, mely hatékony, ám félelemkeltő beavatkozás.
 5. Kutatások bizonyítják, hogy KOMBINÁLT LÉZERES KEZELÉSSEL, LÉZERFOGÁSZATON sok számos esetben ELKERÜLHETŐ a félelmetes műtét, sőt a kialakult fogágybetegség még idős korban is gyógyítható!
 6. Megfelelő lézeres kezeléssel könnyedén eltávolíthatók a fogínygyulladásért felelős baktériumok, valamint a fertőzött, gyulladt szövet is.
 7. Fogágybetegség hatékony gyógyításában segítséget nyújt Magyarország vezető lézerfogászata, a NaturaDENT, ahol kombinált lézeres kezeléssel, német egyetemi kutatók által kifejlesztett és évtizedek óta alkalmazott gyógyítási protokollt követve gyógyítunk.
  A gyógyítási módszer segítségével elkerüljük a nyitott kürettálás félelmetes módszerét.
 8. A NaturaDENT vezető fogorvosa, Dr. Fülöp Papp Márta lézerfogászati specialista, hazánkban elsőként végez MSC képzést a lézerfogászat területén, kezelési eredményeiről rendszeresen beszámol nemzetközi professzor közösség előtt.
  Valamint hazai, a lézeres fogorvoslás iránt érdeklődő fogorvosoknak rendszeresen különböző lézergépek kombinált használatát oktatja, elméletben és gyakorlatban is.
 9. A NaturaDENT Esztétikai és Lézerfogászaton kizárólag olyan fogorvosok tevékenykednek, akik megfelelő lézerfogászati oktatásban részesültek, és magabiztosan használják a lézerfényt a mindennapokban, a fogászat más területein is.
 10. A legfontosabb információ: ugyan a fogágybetegség rettegett és nem kívánt eredményekhez vezethet, kombinált lézeres kezeléssel hatékonyan és szelíden gyógyítható!

10+1. A fogágybetegség gyógyítása több ülésben végzett, hosszabb távú folyamat, melyben mindennél nagyobb szükség van a páciens partneri hozzáállására, kitartására, mely nélkül kivitelezhetetlen a professzionális fogorvosi és dentálhigiénés tevékenység!

Szeretné megőrizni fogai egészségét, megtartani fogait idős korára is, még akkor is, ha jelenleg éppen a fent leírt tünetekkel, fogínysorvadással vagy fogágybetegséggel küzd?

Jelentkezzen be parodontológiai konzultációra, találkozzon személyesen tapasztalt lézerfogászati specialistáinkkal, kérje el a betegséget gyógyító protokollunkat és kerülje el a foghúzást!

Várjuk szeretettel rendelőnkben!

Kérje lézersebészeti specialistáink, szájsebészeink segítségét ínye esztétikai problémáinak fájdalommentes, gyors, lézeres kezelésében.

Válassza a professzionális lézeres kezeléseket, hogy ínye még szebb lehessen. Csapatunk tapasztalt, felkészült, gondoskodó és mindig vidám tagjai örömmel állnak az Ön rendelkezésére is szaktudásuk teljességével, naprakészségével, gondoskodásukkal és minden figyelmükkel.

 • Jelentkezzen be kezelésre!
 • Tegye fel kérdését!

Bejelentkezés gyorsan, könnyen, pontosan!
Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy hívja kolléganőnket az alábbi telefonszámaink egyikén.
Az űrlap kitöltésénél a *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges a pontos bejelentkezéshez! Kérjük ezeket mindenképp töltse, köszönjük.
Ha fogorvosi témában tanácsra van szüksége, vagy esetleg bizonytalan, kérjük írja meg nekünk és szakértő fogorvosunk választ ad!Az itt megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Adatvédelmi nyilatkozatunk itt olvasható.

Telefonszámaink

+36 1 7890 690

[recaptcha]


Magazin

Esztétikai fogszabályozás

Kevés embernek lesz szép, harmonikus a mosolya növekedése során. Sokaknak kisebb vagy nagyobb korrigálás szükséges nemcsak tökéletes, de esztétikus mosolyhoz és fogpozícióhoz.

Foghúzás utáni teendők: mit szabad és mit nem?

Néha sajnos a problémás fog már nem megmenthető és a további fogak védelme érdekében el kell távolítani, foghúzásra van szükség. Ez a szájsebészeti kezelés a modern eljárásoknak köszönhetően ma már nagyon kíméletes. Ha foghúzásra kerül a sor, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni, a foghúzás előtt és után is.

Letört fog kezelése hatékonyan

Egy letört fog igen sok kellemetlenséget okozhat. Miért törnek le a fogak, és hogyan lehet őket kezelni?

Az emberi fogazat felépítése és kapcsolódó betegségei

Fogaink megfelelő ápolásához és egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen fogaink felépítésének és az esetleges veszélyforrások ismerete.